Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی اداره کل ارشاد اسلامی استان، محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، امروز، 21 مهرماه در جلسه هماهنگی برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز، با بیان این‌که در حال حاضر سرانه‌ مطالعه در استان حدود ۱۱ الی ۱۳ دقیقه است، گفت: این رقم حتی از سرانه کشوری نیز پایین تر بوده و این درحالی‌ است که در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه سرانه مطالعه به شکل قابل توجهی بالا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب در ارتقای سرانه‌ مطالعه در جامعه، هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی در تبریز را ارتقای سرانه مطالعه مردم بویژه نسل جوان و افزایش سهم کتاب در سبد خانواده‌ها عنوان کرد.

محمدپور به علت‌های پایین بودن سرانه‌ مطالعه در کشور و استان اشاره کرد و گفت: عوامل متعددی می‌تواند در پایین بودن رغبت به مطالعه در استان دخیل باشد که از آن جمله می‌توان به خانواده به عنوان رکن و مهد تربیت فرد و زمینه‌ساز رغبت به مطالعه اشاره کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی،  افزود: فرهنگ کتابخوانی باید از همان دوران کودکی و توسط والدین به بچه‌ها آموزش داده شود و کودک خود را در فضایی آکنده از دانش و آگاهی و کتاب و کتابخوانی مشاهده کرده و روند رشد و تکامل خود را لابه لای کتاب‌ها طی کند.، اما متاسفانه امروزه بخاطر درگیر بودن خانواده‌ها با مشکلات و مسائل اقتصادی، از کتاب و کتابخوانی فاصله گرفته اند و این امر باعث شده کتاب جایگاه شایسته و مطلوبی در خانواده‌ها نداشته باشد.

وی افزود: مدرک گرایی جامعه، عامل مهم دیگر که به افت مطالعه در جامعه منجر شده است؛ به نحوی که متاسفانه در دهه‌های گذشته مدرک گرایی جایگزین آگاهی بخشی و آگاهی افزایی شده و این امر باعث شده فرد چه در مدرسه و چه در دانشگاه صرفا برای اخذ مدرک مطالعه کند و به مطالعات عمومی اهمیتی ندهد.

محمدپور، از دیگر عوامل پایین بودن سرانه‌ مطالعه را تقدم نگرش اقتصادی در جامعه عنوان کرد و گفت: متاسفانه این نوع نگرش باعث شده تا کتاب در اولویت‌های بعدی افراد چه در سطح مردم و چه مدیران قرار گیرد.

وی تشریح کرد: متاسفانه گاه تولید کتاب در دانشگاه یا محل کار و... برای کسب رتبه و امتیاز اتفاق می‌افت و از این رو کتاب تولید شده اقناع کننده و مخاطب محور نیست و این خود در کاهش رغبت به مطالعه اثرگذار است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، همچنین نوع ارائه‌ کتاب را در افزایش یا کاهش علاقه به مطالعه مهم ارزیابی کرد و گفت: ناشر باید بتواند کتاب را به شکلی منتشر کند که از نظر صفحه آرایی ، حروف چینی، آرایه های داخلی کتاب، طراحی روی جلد و حتی قطع کتاب و ... نظر خواننده را به کتاب جلب کند.

وی برگزاری نمایشگاه کتاب را در تغییر نگرش و ذائقه‌ی مردم نسبت به کتاب و مطالعه مهم عنوان کرد و گفت: مسیر توسعه پایدار و مطلوب جامعه از گذر کتاب و مطالعه اتفاق می افتد.

هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز ۲۹ مهر لغایت ۴ آبان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنای آذربایجان شرقی خبرگزاری بین المللی قرآن فرهنگی ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نمایشگاه کتاب تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۶۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی رقم می‌خورد

ایسنا/همدان فرماندار ملایر گفت: صرفا با اعتبارات دولتی نمی‌توان شهرستان را در مدار توسعه شتابان قرار داد و در واقع توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی امکان‌پذیر بوده و این جان‌مایه شعار امسال است و باید از ظرفیت مردم در این راستا استفاده کرد.

سلمان اسماعیلی شامگاه چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در همایش بزرگداشت شوراهای اسلامی شهر و روستای شهرستان ملایر، با اشاره به اینکه امیدآفرینی در بین مردم نکته مغفول مانده این روزهای ماست، افزود: اعضای شوراهای اسلامی، نخبگان جوامع محلی خود هستید و باید از این سرمایه اجتماعی بهره برده و با بیان واقعیت‌ها در بین مردم و تشریح خدمات امیدآفرینی کنید.

وی بیان کرد: شوراهای اسلامی، شهرداران و دهیاران وظیفه دارند در این سال پایانی از دوره خدمت نهایت تلاش خود را برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای درآمد پایدار بکار ببندند و یک یادگاری ارزشمند از خود به جای بگذارند، واقعیت این است که با اعتبارات دولتی نمی‌توان شهرستان را در مدار توسعه شتابان قرار داد و در واقع توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی امکان‌پذیر بوده و این جان مایه شعار امسال است.

وی تصریح کرد: در تصمیم‌گیری‌ها باید نفع عموم جامعه را در نظر گرفت و نباید به خاطر منافع فردی یا گروهی خاص منفعت عموم مردم شهرستان را به خطر انداخت و این سرلوحه ما برای اجرای طرح‌های بزرگ در طول این دو سال و چندماه اخیر بوده است و اجرای پروژه‌های بزرگ نظیر الحاق ۵۱۵ هکتار زمین به شهر ملایر و انجام دیگر پروژه‌ها با اعتباری افزون بر ۲۷ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ در سایه این نگاه قابل انجام شد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: هفته آینده شاهد برگزاری دور دوم انتخابات هستیم، از همه مردم دعوت می‌کنیم تا با حضور گسترده و انتخاب اصلح در رقم خوردن سرنوشت روشن برای دیارمان سهیم باشند، آینده شهرستان ملایر به مراتب از امروز زیباتر و درخشان‌تر است.

به گزارش ایسنا در این مراسم از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای شهرستان ملایر تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی رقم می‌خورد
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • معلمان و کارگران بازوان حرکت جامعه در مسیر توسعه هستند
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • فیلم | وحید شمسایی: از اتفاق هایی که برای من افتاد باید کتاب بنویسم!
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه