Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌ شرقی با بیان این‌که در حوزه نشر حدود ۹۰۰ ناشر داخلی با ۱۵۰ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تبریز شرکت می‌کنند، گفت: ۵۰ ناشر خارجی با ۲۵ هزار عنوان کتاب و در حوزه نشر دیجیتال نیز ۱۵ هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه حضور دارند.

به گزارش ایسنا، محمد محمدپور در نشست خبری "هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، دهمین نمایشگاه مطبوعات و هفتمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال" اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تبریز، بعد از نمایشگاه کتاب تهران از لحاظ گستردگی، تعداد عناوین کتب و تنوع و تکثر برنامه‌ها، دومین رویداد کشور در حوزه کتاب بوده و مهم‌ترین رویداد فرهنگی شمال‌غرب کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که آیین افتتاحیه نمایشگاه کتاب تبریز روز دوشنبه ۲۹ مهرماه راس ساعت ۱۰ صبح در سالن شمس تبریزی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود، اظهار کرد: هدف از برگزاری نمایشگاه کتاب ارتقای سطح مطالعه و کتابخوانی بین آحاد مردم است.

وی با تاکید بر این‌که کتاب خوانی و مطالعه نسبت مستقیمی با جریان توسعه دارد، گفت: مسیر توسعه در کشورهایی که سطح مطالعه بالایی دارند، با شتاب همراه پایداری و عمق پیش می‌رود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این خصوص افزود: برای پیش بردن برنامه‌های توسعه بصورت همه جانبه، گسترده، عمیق و پرشتاب، راهی جز ارتقای سطح مطالعه و افزایش عادت به مطالعه در بین آحاد مردم نداریم.

وی با تاکید بر این‌که میانگین مطالعه در کشور نسبت به سایر کشورها پایین است، افزود: این موضوع با آرمان‌های بلند انقلاب و سیاست های کلان کشور نسبتی نداشته و باید در جهت ارتقای سطح مطالعه تلاش کنیم.

سرانه مطالعه در استان پایین‌تر از میانگین‌ کشوری است

وی با بیان این‌که سرانه مطالعه در استان پایین‌تر از میانگین‌ کشوری است، متذکر شد: این موضوع رسالت ما را بیشتر کرده و باید در جهت گسترش سطح مطالعه در استان تلاش مضاعفی داشته باشیم.

محمدپور با بیان این‌که مهم‌ترین هدف از برپایی نمایشگاه کتاب تبریز، افزایش سرانه مطالعه مردم و و کاهش هزینه‌ها و تسهیل دسترسی به آخرین پدیده‌های حوزه نشر است، افزود: در جریان این نمایشگاه، مخاطبان و پدیدآورندگان حوزه نشر ارتباط بی واسطه‌ای برقرار کرده و باعث می‌شود روند نشر متناسب با ذائقه مخاطبان باشد. همچنین فضای تعاملی و رقابتی سالم و سازنده‌ای نیز بین ناشران به وجود می‌آید.

وی با تاکید بر این‌که علی‌رغم سختی‌های مضاعف، امسال نیز نمایشگاه کتاب را برگزار می‌کنیم، گفت: ۸۰ ناشر استانی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

برگزاری اولین دوره کتاب سال آذربایحان شرقی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان این‌که برنامه‌های جنبی مختلفی در نمایشگاه کتاب تبریز برگزار می‌شود، ادامه داد: اولین دوره کتاب سال آذربایحان شرقی نیز همزمان با نمایشگاه کتاب تبریز برگزار شده و نتایج آن نیز در مراسم افتاحیه نمایشگاه اعلام می‌شود، در این رابطه هفت عنوان کتاب به عنوان کتاب سال و ۱۴ عنوان کتاب به عنوان کتب شایسته تقدیر معرفی می‌شود.

عرضه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن در اختیار آحاد مردم قرار خواهد گرفت که ۲۰ درصد آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۸۰ درصد نیز توسط خریداران پرداخت می‌شود.

وی با بیان این‌که دانشجویان مقطع کاردانی بن ۵۰ هزارتومانی، مقطع کارشناسی بن ۱۰۰ هزارتومانی و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به بالا بن ۱۵۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند، گفت: برای طلاب دینی سطح یک نیز بن ۵۰ هزار تومانی، سطح دو بن ۱۰۰ هزار تومانی و طلاب دینی سطح سه به بالا نیز بن‌کارت ۱۵۰ هزار تومانی تعلق می‌گیرد.

محمدپور افزود: در کنار ۲۰ درصد تخفیف موجود در بن کارت، ناشران نیز موظف به ارائه تحخفیف حداقل ۱۰ درصدی هستند و گاه تا ۴۰ درصد نیز این تخفیف را ارایه می‌کنند.

وی با بیان این‌که کتب کمک آموزشی شامل بن تخفیف نمی‌شوند، افزود: در نمایشگاه کتاب سال ۹۷ نیز تنها یک چهارم(دو و نیم میلیارد تومان) فروش مربوط به کتب کمک آموزشی بود؛ امسال نیز اعلام کردیم که کتب کمک آموزشی در نمایشگاه عرضه نشود اما از زمین و زمان فشار آوردند و از این رو موافقت جهت عرضه این نوع کتب نیز داده شد، چرا که بخشی از مطالبات مراجعه کنندگان است.

 وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه کتاب تبریز در سال ۹۷ معادل هشت و نیم میلیارد تومان فروش داشت.

محمدپور با تاکید بر این‌که پیش بینی می‌کنیم نمایشگاه کتاب تبریز با هزینه سه میلیارد تومانی(۵۰ درصد از بودجه کشوری و ۵۰ درصد از بودجه استان) برپا شود، افزود: بحث اعتبارات از چالش‌های نمایشگاه کتاب تبریز بوده و در این دوره اگر حمایت استاندار و رییس سازمان بودجه نبود، این حرکت به مخاطره می‌افتاد.

۵۰ نوع صنف از نمایشگاه کتاب تبریز منتفع می‌شوند

وی با بیان این‌که برگزاری نمایشگاه کتاب را در مسیر ارتقای کتابخوانی لازم می‌دانیم، تشریح کرد: امسال نیز با سختی‌ مضاعفی این نمایشگاه را برپا می‌کنیم، چرا که علاوه بر مطالبه مردمی، تاثیر اقتصادی بسیاری در استان داشته و بیش از ۵۰ نوع صنف از این نمایشگاه منتفع می‌شوند.

وی با اشاره به این‌که ۲۲ هزار متر مربع فضای مسقف در اختیار نمایشگاه کتاب قرار گرفته است، گفت: دهمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری استان و هفتمین نمایشکاه رسانه‌های دیجیتال نیز همزمان با نمایشگاه کتاب تبریز برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: رویکرد جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی است، از این‌رو پیشنهاد می‌کنیم که در حوزه رسانه نیز اهالی رسانه استان طی ماه‌های آتی نمایشگاهی تخصصی برگزار کنند، ما نیز از این حرکت حمایت مادی و معنوی لازم را خواهیم کرد.

بر اساس این گزارش، هفدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز از 29 مهر تا 4 آبان ماه ( از ساعت 10 صبح الی 20) در نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری نمایشگاه کتاب تبریز کتابخوانی بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها نشر دیجیتال ناشران داخلی و خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ستاد برگزاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران محمدحسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون که تجربه فیلمسازی اقتباسی از کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» پیرامون زندگی و زمانه شهید محمد بروجردی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با عنوان «غریب» را در کارنامه دارد، با تاکید براینکه اساساً زیربنای هنرمند، اول استعداد و سپس مطالعه و آگاهی اوست، گفت: معتقدم پی و بتن یک فیلمساز باید سفت باشد که کتاب این کارکرد را برای او دارد.

وی افزود: اینکه من به عنوان فیلمساز استعداد دارم و هرچیزی را که در ذهن داشته باشم، بنویسم نهایتا برای یک فیلم کارایی خواهد داشت و در ادامه قابل تکرار نیست. قطعاً من به تمام جوان‌ها خواهم گفت؛ نباید کتاب از دست‌تان بیفتد تا در موضوع و آن چیزی که دوست دارید، قوی شوید.

لطیفی همچنین به موضوع اقتباس سینما از کتاب اشاره کرد و ادامه داد: در اقتباس یک متنی وجود دارد که به متنی دیگر و در قالب دیگری در می‌آید. یعنی یک رمان نوشته شده که بر اساس آن رمان اقتباسی صورت می‌گیرد. اقتباس روایت نعل به نعل کتاب نیست، چرا که قالب فیلم تفاوت با قالب رمان دارد. اقتباس یعنی اینکه ابتدا روح کار و شخصیت‌ها از رمان اخذ شود. در ادامه یکسری سکانس‌های حیاتی مشخص و سپس روایت در یک قالب دیگر آغاز شود. قالب متفاوت می‌شود، اما رگ و پی مسئله در قصه کتاب است. در برنامه‌ام است تا با اقتباس از رمان دو جلدی «از عشقاباد تا عشق‌آباد» منصور انوری فیلم «عشق آباد»‌ را بسازم. نمونه اقتباس در دوران قبل از انقلاب سریال «دایی جان ناپلئون» است و ما وقتی سریال و فیلم را در کنار هم قرار می‌دهیم، می‌فهمیم که رمان خیلی قوی‌تر است. اقتباس را باید برای نسل جدید تدریس کرد.

او درباره تجربه حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: یکی از علاقه‌مندی‌های من حضور در نمایشگاه کتاب تهران است اما گاهی من در زمان نمایشگاه مشغول پروژه‌هایی بوده‌ام که امکان حضور در نمایشگاه را از من می‌گرفت، اما امسال حتماً سعی خواهم کرد در نمایشگاه حضور داشته باشم.

کارگردان فیلم «غریب» مرادوه اهالی سینما با اهالی قلم و نویسنده‌ها و ناشران را موجب پیشرفت سینما دانست و تاکید کرد: کتاب‌های هنری و نفیس که مربوط به سینما است سهم کمی از تولیدات ناشران را دارند و کتاب‌های تخصصی ما در عرصه‌های فیلمسازی و کارگردانی خیلی دیر چاپ می‌شوند و میان ناشران این کتاب‌ها سهم کمی را میان ناشران به خود اختصاص داده‌اند که امیدوارم این روند تغییر کند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • گشایش دومین نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی ایران در تبریز
  • گشایش نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی در تبریز
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • بیش از ۲ هزار مسؤول برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شدند
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • کورس مذاکرات هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو