Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@09:30:45 GMT

نمایشگاه کتاب زمینه‌ساز دیپلماسی فرهنگی است

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۷۹۱۵۷

نمایشگاه کتاب زمینه‌ساز دیپلماسی فرهنگی است

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه تبریز، شب گذشته در نشست شورای فرهنگ عمومی استان در محل نمایشگاه کتاب تبریز، گفت: باید تاکید کرد علیرغم رشد رسانه‌های گوناگون جمعی،‌ تاکنون هیچ رسانه‌ای نتوانسته است نقشی که کتاب در رشد تمدن‌ها داشته را ایفا نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نگرانی اهالی فرهنگ پیرامون تقابل کتاب و فضای مجازی هر روز بیشتر می‌شود؛ افزود: اگرچه اینترنت یک راه سریع و آسان برای کسب اطلاعات است اما در موضوعاتی که نیاز به بررسی دقیق و اطلاعات کافی و متقن هست باز باید به کتاب رجوع کرد و از کتاب کمک گرفت.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، با اشاره به اینکه بحث شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی تنها محدود به کشور ما نیست،‌گفت: سلطه‌ فضای مجازی در عصر حاضر بر کشورهای توسعه یافته نیز مشهود است اما باید دقت کنیم که نه تنها این ابزار در کشورهای یاد شده به کاهش مطالعه منجر نشده است بلکه سرانه‌ مطالعه در آنها به موازات کسب اطلاعات از این منابع نیز بسیار بالاست.

امام جمعه تبریز،با اشاره به اهمیت فرهنگ عمومی تصریح کرد: باید اهتمام جدی برای تقویت فرهنگ عمومی و به تبع آن فرهنگ مطالعه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در جامعه‌ ما لزوماً کتاب و فضای مجازی رقبای خطرناکی برای هم نیستند چراکه از هر دو می‌توان برای افزایش سطح معلومات استفاده کرد.

امام جمعه‌ تبریز با اشاره به گرانی کتاب و کمبود فضای کتابخانه‌ای و همچنین مشکلات نویسندگان اظهار کرد: یک نویسنده برای تولید مطلب و اثر، ‌سالها وقت صرف می‌کند اما مشکلات نشر و کاغذ و چاپ در نهایت قیمت تمام شده‌ کتاب را بالا می‌برد و سودی برای کسی نمی‌ماند و در این میان بی‌انصافی است که به مشکلات نویسندگان بی‌توجه باشیم.

وی تصریح کرد: نخریدن کتاب از سوی مخاطبان دلایل متعددی دارد اما این روند نویسنده را مجبور می‌کند به سراغ شغل دیگری برود و این امربر تولید محتوا و اثر از سوی وی تاثیر خواهد گذاشت.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور ما نویسندگی یک شغل محسوب نمی‌شود،‌اظهارکرد: اگر نویسنده‌ای به شغل بودن نویسندگی دلگرم باشد می‌تواند آینده‌ی روشنی را برای خود و به تبع آن عرصه‌ی فرهنگ رقم بزند.

امام جمعه تبریز، همچنین با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تبریز بزرگترین رویداد فرهنگی شمالغرب کشور محسوب می‌شود، این رویداد را فرصتی برای گسترش فرهنگ مطالعه و همچنین زمینه‌ساز دیپلماسی فرهنگی عنوان کرد.

وی تاکید کرد: دسترسی سهل و کم‌هزینه به تازه‌های نشر و ایجاد زمینه برای رقابت سالم میان ناشران و ارتباط و تعامل اصحاب فرهنگ و علم و ادب از اصلی‌ترین رویکردها و اهداف این نمایشگاه است که محقق می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنای آذربایجان شرقی خبرگزاری بین المللی قرآن اجتماعی حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز کتاب شورای فرهنگ عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور

امیر رجبی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: این یک اتفاق بی سابقه در استان است و برونداد بیرونی آن این است که استان اردبیل به عنوان فرهنگ معروف شود و چهره استان اردبیل را به عنوان یک استان گردشگری در اذهان مردم ترمیم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: انتخاب روستاهای دوستدار کتاب در سطح کشور کارکرد اجتماعی و فرهنگی دارد و اگر استان اردبیل بتواند در سال جاری با همکاری نهادها پایتخت کتاب ایران شود قطعا می تواند بار مثبت فرهنگی اجتماعی در استان ایجاد نماید.

رجبی افزود: برنامه ها باید به ‌طور اختصاصی برای پایتخت کتاب طراحی شده و شامل مولفه‌های تناسب‌ با نیازهای محلی، آیین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی، تاثیرات پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتاب‌خوانی، اصلاحات بسترهای مطالعه و افزایش انگیزه مطالعه باشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: استان اردبیل دارای ظرفیت ها و توانمندی هایی است که می تواند به عنوان «پایتخت کتاب ایران» انتخاب شود و در این زمینه باید تمام دستگاه ها و نهادها تلاش خود را در بارگذاری داده ها و فرم های خواسته شده انجام دهند.

رجبی افزود: نهمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از سوی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و ستاد شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی اعم از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و نهادهای دیگر برگزار می‌شود.

کد خبر 6094774

دیگر خبرها

  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب
  • همت معلمان، زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود